Λογότυπο Βιβλιοπωλείου Gutenberg

Ψεγάδια στον Καθρέφτη

19,91 17,92

Ψεγάδια στον Καθρέφτη

19,91 17,92

    • Εκδόσεις:
    • ISBN:
      978-960-402-334-9
    • Έκδοση:
      1η, Οκτώβριος 2008
    • Κωδ. καταλόγου:
      402334
    • Εξώφυλλο:
      Μαλακό
    • Σχήμα:
      14 x 21
    • Σελίδες:
      459
Περιγραφή

Αν κάποιος έγραφε ένα βιβλίο για τα νησιά του Αιγαίου, δε θα συνέδεε τα στοιχεία που εγώ πρόκειται να συμπεριλάβω. Είναι ανόμοια σε χαρακτήρα και από διαφορετικές ομάδες το καθένα, μα όλα τους παίζουν ένα ιδιαίτερο ρόλο στη σχέση μου με την Ελλάδα και τον Μανόλη. Επανειλημμένα, στη διάρκεια αυτών των ταξιδιών και μετά, όταν ο Μανόλης μού λέει πως μισώ την Ελλάδα, δε μπορώ να του εξηγήσω την αγάπη μου. Πάλι, στις πιο πικρόχολες, αλκοολικές συζητήσεις που κάνουμε στην κουζίνα μετά το βραδινό φαγητό, όταν μου λέει πως τελικά μισώ εκείνον, δε μπορώ να αποδείξω πως ό,τι πιστεύω βαθύτερα, τα μυθιστορήματα για τα οποία ο συνειδητός εαυτός δε μπορεί να αναλάβει πλήρη ευθύνη, τα όλο ταλαιπωρία πλην αναζωογονητικά ταξίδια μας ανά την Ελλάδα, η ζωή μας μαζί, οι εκρήξεις και οι ανταμοιβές της, η δική μου αδέξια πάλη με ό,τι θεωρώ θρησκευτική πίστη – όλα αυτά είναι που με κάνουν να συνεχίζω.

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Ψεγάδια στον Καθρέφτη
Ταξίδια
Επεισόδια και Επιτάφιοι
Σημειώσεις

[Περισσότερα...]

Έγραψαν

“Μια έξοχη, πρωτότυπη αυτοπροσωπογραφία ενός από τους μεγαλύτερους μάγους της μυθοπλασίας (…). Το εύρος του Γουάιτ είναι απέριττο και η επινοητικότητά του ατέρμονη.” – Observer.

“Άλλο ένα έργο τέχνης. Τα Ψεγάδια στον Καθρέφτη είναι λιτά, διακοσμητικά (…). Αγνοώντας συμβατικές χρονολογίες, συνδέει συσχετιζόμενα θραύσματα προκειμένου να δημιουργήσει προυστιανές παρεκκλίσεις (…). Ένα υβριδικό ον σπάνιας αντίληψης και καυστικής εμπειρίας αναδύεται. Η οικογένεια, οι φίλοι, είναι τοπία Κόλασης, Παραδείσου και Καθαρτηρίου μέσα στην τόσο γόνιμη φαντασία του νομπελίστα συγγραφέα”. – The Times.

“Από τις πιο ενδιαφέρουσες αυτοβιογραφίες που έχει γράψει μυθιστοριογράφος στον αιώνα μας”. – New York Times Book Review.

“Καταγράφει υπέροχα, βοηθούμενος από ένα σπινθηροβόλο μάτι και μια ανελέητη φύση. Οι περιγραφές του της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Αυστραλίας ξαναζωντανεύουν άμεσα αναμνήσεις και συγκινήσεις”. – London Evening Standard.

“Μια ιδιαζόντως διεισδυτική πράξη ενδελεχούς αυτοελέγχου, μια ψυχρή, ασυμβίβαστη ματιά στον καθρέφτη της ζωής ενός καλλιτέχνη. Υπάρχουν λυρικά, πικρόχολα και κωμικά αποσπάσματα, αλλά η κυριαρχούσα εντύπωση είναι αυτή ενός ανθρώπου που άγεται από έναν δημιουργικό δαίμονα”. – David Lodge