Κωδικός καταλόγου: 9557277
ISBN: 978-960-01-1404-1
1η έκδοση, Μάρτιος 2011
21 x 28
σελ. 125

Θάνος Πάλλης, Ηλίας Μπίσιας

Επιλέγω Ναυτιλία

Νέοι στις ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές

Εκδόσεις: Gutenberg

Τιμή καταλόγου: €19,91
Τιμή: €17,92 και δωρεάν αποστολή εντός Αττικής
Κερδίζετε: €1,99 (10%)


Περίληψη

Ποιοι είναι οι νέοι που επιλέγουν σήμερα, στην αρχή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, να συνεχίσουν την αξιοθαύμαστη ναυτική και ναυτιλιακή μας παράδοση στις θάλασσες του κόσμου; Ποιοι νέοι αποφασίζουν συνειδητά να συνδέσουν το μέλλον τους, την επαγγελματική τους προοπτική, τα όνειρά τους, με τη θάλασσα;
Η έκδοση Επιλέγω Ναυτιλία παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη, πολυεπίπεδη καταγραφή του ανθρωπολογικού και κοινωνιολογικού προφίλ, των κινήτρων και του επαγγελματικού προσανατολισμού όλων ανεξαιρέτως των νέων που ζουν στην Ελλάδα και επέλεξαν πρόσφατα να φοιτήσουν σε ένα από εκπαιδευτικά ιδρύματα της δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας που προσφέρουν ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές.
Η ολοκληρωμένη συλλογή στοιχείων για τις επιλογές, επιθυμίες, βλέψεις και οραματισμούς της νέας γενιάς ναυτελλήνων εμπεριέχει πολύτιμα στοιχεία που αναδεικνύουν ανεξερεύνητες αλήθειες, καταρρίπτοντας μύθους και ατεκμηρίωτα στεγανά - ένα πολύτιμο εργαλείο σχεδιασμού για τη πολιτεία, την πλοιοκτησία, τους υπεύθυνους για τη ναυτική και ναυτιλιακή εκπαίδευση και απασχόληση, τα ναυτιλιακά στελέχη και τους αξιωματικούς - θαλασσοπόρους του μέλλοντος.

Περιεχόμενα

Έχουμε πλεονέκτημα (Μ. Δαμανάκη) || Επιλέγω Ναυτιλία (Θ.Α. Πάλλης - Η.Γ. Μπίσιας) || Επαγγελματικά λύκεια || Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού || Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: 1. Προτυχιακοί φοιτητές - 2. Μεταπτυχιακοί φοιτητές

Παρατηρήσεις

ΚΩΔ. ΕΥΔΟΞΟΣ: 12507318

"Η πραγματοποίηση και δημοσίευση της έρευνας Επιλέγω Ναυτιλία-2010 συνιστά σημαντική και ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της εικόνας των επαγγελμάτων της θάλασσας, την προσέλκυση νέων ανθρώπων σ' αυτά και την αποφασιστική βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης".
Μαρία Δαμανάκη
Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων & Αλιείας

'Αλλοι τίτλοι του ίδιου συγγραφέα